joi, 30 septembrie 2010

Mascus Romania - Schimbul de tractoare se va muta online, peste hotare


In zilele noastre se poate cumpara orice online – si asta include si tractoare second hand. Din ce in ce mai multe companii de constructii si din domeniul agricol recurg la Internet pentru a gasi orice, de la tractoare si masini de tuns iarba la macarale si seceratoare. “Internetul este cel mai mare depozit din lume”, spune Robert Tate, Managerul Regional Mascus din Anglia si Irlanda, o piata online pentru utilaje grele.

Intotdeauna trebuie timp pentru a invinge rezistenta la schimbare. Clientii traditionalisti inca doresc sa dea cu piciorul in cauciucuri si sa arunce un ochi critic la motor inainte sa faca o investitie semnificativa, cum ar fi sa cumpere un tractor. Dupa spusele lui Tate, frica lor e nefondata. “Internetul este construit pe incredere si transparenta, cu cat mai multe informatii adevarate furnizeaza vanzatorul, cu atat mai probabil cumparatorul va face o investigare.”

Tate crede ca a cumpara un tractor de pe Internet este putin diferit fata de a da personal banii, dar ai avantajul ca ai de unde alege. “O conceptie gresita a tuturor inainte sa cumpere online este ca vor trebui sa faca o achizitie pe nevazute. Acest lucru nu este adevarat ”, spune Tate. “De exemplu, vanzatorii pot posta pana la sase imagini pe site-ul nostru, precum si specificatii si comentarii personale. Daca potentialilor cumparatori nu le place ceea ce vad, sunt multe alte tractoare de unde pot alege.” Oferta larga este cheia succesului pietelor online.
Mascus are in acest moment inregistrate pe site peste 2163 de tractoare second hand din toata Europa, de la cele sub 40 cai putere la cele grele ce depasesc 200cp. Toate marcile mari sunt acolo, incluzand John Deere, New Holland, Case IH, Massey Ferguson si Ford. “Cu doar cateva clickuri gasiti exact ceea ce cautati” , spune Tate.
O piata online ca Mascus.ro este perfecta si pentru oricine vinde un tractor second hand. “In comparatie cu publicitatea tiparita, punerea unui anunt de vanzare care sa ajunga la mii de cumparatori din Europa este rapida, usoara si ieftina”, spune el “si piata internationala a tractoarelor si utilajelor agricole second hand e in continua crestere.” “ Acest lucru este adevarat mai ales in Europa de Est, unde subventiile agricole date de UE specifica faptul ca echipamentul vechi trebuie innoit. Transportul este ieftin, asa ca ar fi bine sa profitam de ofertele foarte bune din alte tari.”
Mascus, fondat in Finlanda, se extinde peste granite pentru a se adapta la aceasta piata in crestere. Site-ul este acum disponibil in 17 limbi si monede nationale. Tate si colegii lui de la Mascus stiu ca reunind online vanzatori si cumparatori e bine pentru toti cei implicati: “Piata de utilaje second hand este uriasa - si multumita Internetului, toti pot fi invingatori.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu